Cum să îmbunătățești relația cu calul tău?

1. Ia o pauză de la călărit.

Poate părea ciudat/ contradictoriu, dar ia o scurtă pauză.

Investește timp și energie în crearea și întărirea relației cu calul. Câștigă respectul lui în relația de zi cu zi, iar acest respect se va transfera și în momentele când ești în șa.

2. Fă câteva exerciții simple.

Câteva exerciții simple, cum ar fi să-ți rogi calul să lase capul mai jos, te pot ajuta să setezi limite sănătoase și pot fi bazele unei relații de durată.

3. Fă câteva exerciții de agilitate.

Exercițiile de agilitate ecvestră pot îmbunătăți legătura cu calul tău. Prin aceste exerciții învățați împreună cum să treceți peste obstacole care pot părea înfricoșătoare. Este o activitate menită să înlesnească procesul de comunicare om-cal.

4. Îngrijește-ți calul.

În sălbăticie, caii îngrijesc alți membri ai hergheliei, iar îngrijirea este o modalitate prin care putem comunica cu caii noștri, folosind comportamente din mediul lor natural.

Îngrijindu-ți calul vei întări legătura dintre voi.

5. Asumă-ți responsabilitatea pentru îngrijirea calului.

Asumă-ți responsabilitatea (dacă nu ai făcut-o deja) cel puțin pentru o lună, să hrănești, cureți, îngrijești calul, astfel vei învăța multe despre obiceiurile, nevoile și personalitatea lui.

6. Încearcă ceva nou.

Mergi la plimbare pe un drum nou. Depășirea noilor provocări împreună cu calul tău te poate ajuta atât pe tine, cât și pe cal să câștigați încredere în voi și încredere unul în celălalt.

SHARE THIS